MAHBUBA MİSAFİR SETİ [DİBEK KAHVESİ ,MENENGİÇ KAHVESİ, OSMANLI KAHVESİ)
Türk kahvesinin öğütülmesiyle ve çeşitli bitkilerin karışımıyla ayrıca dövülerek elde edilen Dibek Kahvesi yumuşak içimi ve ağızda bıraktığı hoş tat ile sıklıkla tercih edilen yöresel bir kahvedir. İçinde bulunan malzemeler sayesinde Türk kahvesinden daha yumuşak bir tadı vardır ve içimi daha kolaydır.
Türk kahvesinin öğütülmesi ile oluşturulan Osmanlı Kahvesi içeriğinde çeşitli bitkileri barındırır. Yumuşak içimlidir ve ağızda hoş bir tat bırakır. Farklı tatların buluştuğu Osmanlı Kahvesi günümüzde sevilerek tüketilen yöresel içeceklerimizden biridir.
Osmanlı kahvesi içeriği: Kavrulmuş ve öğütülmüş türk kahvesi, kahve kreması, şeker, kakao, çikolata, kakule, karanfil, krema, damla sakızı, menengiç, kahve köpüğü.
Menengiç kahvesi odunsu baharatlı tadı ile farklı lezzet deneyimi yaşamak isteyenlerin tercihidir.
Halk dilinde çitlembik, çedene, çıtlık isimleri ile de bilinir. Menengiç kahvesi en doğal şekilde elde edilmiş yeşil menengiç tanelerinden üretilir.
Menengiç kahvesi kafein içermemesi, kafeinsiz kahve olması açısından da tercih edilen bir kahvedir.
Solunum yolları hastalıklarına iyi gelir, nefes açma, öksürüğe iyi gelme ve göğüs rahatlatma özelliği vardır. İçerdiği maddelerle mide rahatlatıcı ve hazım kolaylaştırıcı etkisi de vardır. B ve E vitamini açısından da zengindir. İçerdiği vitaminler ile cilde de faydalıdır.
Hazırlanışı: Her Türk kahvesi fincanı için 2 tatlı kaşığı Mahbuba kahveden cezvenize ekleyiniz. Üzerine fincan sayısı kadar su ilave ediniz (65ml). Kısık ateşte karıştırarak kaynatınız. Köpüğü fincanlara alınız. Kahveyi bir taşım daha kaynatıp servis yapınız. Afiyet olsun.
Tepsi hediyelidir.